Hondennamen

Het afgelopen jaren hebben we bij Hond op School kennis gemaakt met meer dan 250 honden in alle soorten en maten en met uiteenlopende namen als Kayou, Cooper, Boy, Gers, Gaya enzovoort. Het verhaal achter de hondennaam is vaak zeer intrigerend, bijzonder en grappig.

Kayou

HondOpSchool KayouFlint01Onze Amerikaanse bulldog van nu bijna 11 jaar heet Flint. Toen we er vorig jaar een puppyteefje bij kregen, zijn we op zoek gegaan naar een bijpassende naam. Flint betekent vuursteen en we zijn daarom gaan zoeken in de steensoorten. Zo kwamen we uit bij Kiezel, in het Frans Caillou. Omdat dit geheid foute schrijfwijzes zou geven, hebben we dit verbasterd tot Kayou. En omdat onze Flint eigenlijk drie namen heeft (Flint Rebel Lorn, we konden niet kiezen) en we Kayou niet te kort wilden doen, heet zij nu voluit Kayou Onze Kiezel. Op de foto links zie je hen beiden.

 

 

 

HoS hondennamen George1George

Na langdurig en rijp beraad besloten wij na onze pensionering toch weer een Engelse cocker spaniël te nemen. Onze vorige roodharige cockerspaniel was zo goed bevallen. Deze hebben wij ruim 13 jaar mogen houden. Wij hadden hem Joe genoemd uiteraard naar Joe Cocker (spaniël).

We wilden nu dolgraag een geheel zwarte Engelse cocker spaniël welke wij uiteindelijk vonden bij Jolly Scamps in Doetinchem. Onze hond is op 22 november geboren uit een Franse moeder en een Zweedse vader. En toen een naam zoeken/bedenken. Lies wilde een statement maken en hem Piet noemen, naar Zwarte Piet maar dat hebben we niet gedaan. We wilden eigenlijk een “zwarte Engelse butler” dus zou hij James of George gaan heten. Aangezien er al zoveel James ’es rondlopen kozen wij voor de naam George.

George is een ontzettend lieve maar nog erg drukke jonge hond. Door de lessen bij Hond op School leert niet alleen George heel veel maar ook wij genieten van het enthousiasme van Danielle en Dennis en hun team.

 

HondopSchool Lotje01Lotje

onze lieve leuke blije ondeugende en soms stoute en meestal niet luisterende eigenwijze teckel.

Na ruim 3 jaar zonder hond (het leven is dan makkelijker maar zeker niet leuker) kwam er weer een hond in ons leven.
Omdat we al erg lang in een hele moeilijke tijd zaten met een ontslag op komst en met geen hoop op een nieuwe baan besloten we op Koningsdag 2016 om op zoek te gaan naar een teckel. Om het leven weer leuker te maken!
Die vonden wij in de Achterhoek en op 1 mei gingen we haar halen.
Tegelijk met een stel uit Tilburg kwamen we daar 2 zusjes ophalen die allebei de naam Lotje hebben gekregen.

Waarom Lotje?
Voor ons EN voor het stel uit Tilburg met dezelfde reden, ook zij hadden een ontslag te verwerken, en wij zagen onze teckelpups als 
een LOT uit de loterij!
Niet alleen een hond maar ook leuke mensen uit Tilburg kwamen zo in ons leven en we delen regelmatig onze zelfde ervaringen over onze Lotjes.

Bram

Bram
Bram is een zwarte labrador van inmiddels 2 jaar. Eigenlijk wilde ik graag mijn tweede zoon Bram noemen, maar we besloten hem een andere naam te geven. Toen er 2 jaar geleden dus een zwarte labrador pup bij ons kwam was het dus niet zo moeilijk hem een naam te geven. Zo hebben we uiteindelijk toch nog een Bam in ons gezin.

CONTACT:logoHoS01
Hond op School B.V.
Veilingweg 3
3034 KB Rotterdam
06 - 29 54 40 50 | Danielle
06 - 18 29 98 73 | Dennis
info@hondopschool.nl
www.hondopschool.nl
KvK: 63713624
BTW nr: NL 855367143B01
IBAN: NL50 RABO 0118859463
VOLG ONS:
facebook bg   'Like' ons op Facebook
twitter bg   Laatste nieuws via Twitter
youtube bg   YouTube kanaal
rss bg   Interessante artikelen
NIEUWSBRIEF:
Altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops of hondennieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.