Puppy Ontwikkeling

puppy, puppy groeien, puppy ontwikkeling -

Puppy Ontwikkeling

Een puppy zien groeien en ontwikkelen is een waar wonder der natuur!
De eerste levensweken na de geboorte maken puppy's een ongelooflijke ontwikkelingsreis door. Een pup wordt blind en doof geboren en heeft nog geen tanden. Daarna vinden er in korte tijd verbazingwekkende veranderingen plaats in deze kritieke periode.
hOND OP SCHOOL | De Ontwikkeling van een Pup - ogen
Ogen
Bij de geboorte zijn de ogen van een puppy gesloten, maar tussen 10 en 14 dagen gaan ze open. In het begin is hun zicht wazig en zien ze alleen licht en schaduw. Na verloop van tijd zal hun gezichtsvermogen verbeteren en zullen ze duidelijker gaan zien. Uiteindelijk heeft de hond een breder gezichtsveld dan wij mensen, maar hebben een beperkter kleurenspectrum.
Neus
De reukzin van een puppy is een van de belangrijkste zintuigen. Vanaf de geboorte gebruiken ze hun neus om de melk van hun moeder en hun weg te vinden. Hun reukzin blijft zich ontwikkelen en wordt nog scherper naarmate ze ouder worden. Gezegd wordt dat honden veel meer geuren kunnen onderscheiden dan mensen en dat het reukvermogen duizenden malen beter is.
Smaak
hOND OP SCHOOL | De Ontwikkeling van een Pup 1 - reuk en smaak
Puppy's worden geboren met een goed ontwikkelde smaak. Honden hebben wel minder smaakpapillen dan mensen, wat betekent dat hun smaakzin beperkter is. Ze hebben voorkeuren voor bepaalde smaken en texturen. Honden worden over het algemeen aangetrokken door zoute en hartige smaken, en zijn niet zo geïnteresseerd in zoete smaken als mensen. Ze hebben ook een voorkeur voor vleessmaken, daarom wordt veel hondenvoer gemaakt met ingrediënten op basis van vlees.
Gehoor
Puppy's worden geboren met gesloten gehoorgangen, maar die gaan open als ze ongeveer 10 dagen oud zijn. In het begin kunnen ze alleen hoge tonen horen, maar na verloop van tijd wordt hun gehoor verfijnder. Wanneer ze 4 weken oud zijn, kunnen ze een groot aantal geluiden horen en reageren ze beter op hun omgeving. Het gehoor van honden is zo gevoelig dat ze geluiden kunnen horen die buiten het bereik van het menselijk gehoor liggen. Ze kunnen geluiden horen met veel hogere frequenties en op grotere afstanden dan wij.
hOND OP SCHOOL | De Ontwikkeling van een Pup 3 - hersenen
Ontwikkeling van de hersenen
De eerste weken van het leven van een puppy zijn een kritieke periode van hersenontwikkeling die de basis legt voor hun gedrag en persoonlijkheid als volwassen hond. Dit is de tijd waarin ze belangrijke sociale en cognitieve vaardigheden leren die hun gedrag op latere leeftijd zullen bepalen. Het is belangrijk om ze in deze kritieke periode veel positieve ervaringen en socialisatie te bieden.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd