Tips voor Feestdagen en Oud & Nieuw

Tips voor Feestdagen en Oud & Nieuw

De feestdagen brengen een magische sfeer met zich mee. De kerstboom, kaarsjes, cadeautjes, bijeenkomsten met familie en vrienden.Toch is het belangrijk om in gedachten te houden dat niet alles van de feestdagen even plezierig is voor onze harige vrienden. Het knallen van vuurwerk in de dagen voorafgaand aan en tijdens Oud & Nieuw kan bijvoorbeeld angst veroorzaken bij veel honden. Daarom is het heel belangrijk om aandacht te besteden aan hun welzijn en te zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving.

Onze tips en adviezen dragen bij aan het welzijn van honden, zodat ook zij volop kunnen genieten van het feestseizoen.

Gezondheid & Medicatie

Neem contact op met je dierenarts over jouw hond als jouw hond heel erg bang is (panisch of fobisch) voor vuurwerk. Vraag om informatie over medicatie en wat voorgeschreven kan worden voor jouw hond om de (feest)dagen veilig door te kunnen komen. Er zijn medicijnen speciaal voor dieren ontwikkeld, die kalmerende bestanddelen bevatten zonder je hond te verdoven.

Voorkomen & Management toepassen
  1. Zorg dat je hond niet kan ontsnappen uit huis. Sluit ramen en deuren.
  2. Laat je hond aangelijnd uit. We raden aan om de honden tijdelijk niet meer los te laten lopen.
  3. Vermijd vuurwerk zoveel mogelijk. Laat je hond uit op rustige plekken (eventueel zelfs in de tuin) en op rustig momenten bijvoorbeeld rond etenstijd of ’s morgens heel vroeg.
  4. Laat je hond in deze periode niet alleen thuis, ook al is je hond niet bang.
  5. Bevestig een penning met jouw telefoonnummer aan de halsband en laat deze gedurende de dag om. Mocht je hond ontsnappen, dan kan diegene die jouw hond vindt contact opnemen met jou.
  6. Bevestig een tracker aan de halsband en laat deze gedurende de dag om. Mocht je hond ontsnappen, dan weet jij hem te vinden.
Uitdaging | Bezig houden

Geef je hond veel afleiding. Spelen, kluiven, een gevulde kong en/of puzzelen. De spelletjes en de puzzels moeten allemaal wel ver van tevoren aangeleerd zijn!
 

Let op:
Neemt je hond het lekkers niet aan, dan is hij echt té bang en kun je hem het beste bij jou of daar laten waar je hond wil zijn. Steun je hond als je hond er om vraagt. Als je hond bij je wil liggen is dat prima en je kunt je hond aaien of aanraken. Wil je hond dit niet, laat het.

Melding maken bij de Politie
Meldingen van vuurwerkoverlast kun je doen via: 0900-8844 of maak een melding.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd