Wandelplezier met je hond (tips)

hondentraining, wandelen met je hond -

Wandelplezier met je hond (tips)

Tips voor een succesvol uitje
Op het moment dat je pup bij zijn nieuwe baasjes komt wonen, is het de taak om de pup te laten kennismaken met zijn nieuwe leven. Socialiseren en wennen. Het opdoen van fijne ervaringen. Dit kan zijn, interactie aangaan met mensen of andere dieren, maar het is ook bewust worden van hun aanwezigheid en leren om dingen te negeren.

Een van de eerste dingen om je pup veilig mee naar huis te nemen, is het omdoen van een halsband/tuig en het bevestigen van een lijntje. Hier moet je pup zo snel mogelijk en op een zo prettig mogelijke manier aan leren wennen, zodat je hier later geen problemen mee krijgt.

En dan komt het uitlaten. Bij pups van 8-12 weken is het naar buiten gaan gericht op: Zindelijk maken, het leren buiten te plassen en/of poepen. Wennen aan de omgeving met de bijbehorende geluiden, verkeer, geuren, mensen en dieren, zodat de pup hier later goed mee om kan gaan
Een pup kan niet meteen een blokje om lopen aan een slappe lijn. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn, moeten worden aangeleerd.

De vaardigheden om ‘een-wandeling-zonder-gedoe’ aan te leren, leer je je pup aan met verschillende oefeningen. Deze komen terug in diverse trainingen als Puppy FUN, Puppy PLUS, Puppy PRO, Brugklas BRAAF en LijnGein.

Een aantal Tips

1. Geduld bij het aanlijnen: Neem de tijd om je pup rustig te laten wennen aan het dragen van een halsband/tuig en het vastmaken van de lijn.
2. Socialisatie vanaf jonge leeftijd: Laat je pup wennen aan de buitenwereld, inclusief geluiden, verkeer, geuren, mensen en andere dieren.
3. Bouw concentratie op: Houd rekening met de korte concentratiespanne van een pup en geef korte, leuke trainingssessies. Herhaling is essentieel.
4. Maak wandelingen leuk: Zorg ervoor dat wandelen voor je pup plezierig is.
5. Vertrouwen en samenwerking: Werk aan het opbouwen van vertrouwen tussen jou en je pup.

Deze tips zullen je helpen om een positieve en plezierige wandelervaring met je pup op te bouwen.

Professionele begeleiding
Overweeg het inschakelen van professionele hondentraining als je problemen ondervindt bij het aanleren van netjes wandelen aan de lijn. Er zijn specifieke oefeningen beschikbaar om je hierbij te helpen.

Wil je meer begeleiding of oefeningen naast de cursus voor netjes wandelen aan de lijn en contact met je pup?

>> Dat kan! Stuur een mail naar info@hondopschool.nl

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd