Giardia.
Wees alert bij diarree.
Indien je hond één of meerdere dagen last heeft van diarree of wisselende ontlasting, neem dan direct contact op met de dierenarts en stel ons op de hoogte van de uitslag.
Giardia is een eencellige parasiet van het maag-darmstelsel. De parasiet kan o.a. overgedragen worden via water, ontlasting of grond.
Hoe herken je Giardia?
De meeste honden met Giardia hebben geen problemen. Vaak is er een wisselend ontlastingspatroon, waarbij de ontlasting soms vaste vormen heeft en soms diarree is. Als de hond diarree krijgt, kan deze vanzelf weggaan. Maar het kan ook gaan en komen of chronisch (langdurig en continu) zijn. De ontlasting is vaak bleker, slijmerig, brijachtig, stinkt en is vettig. De hond kan afvallen, je kunt vage klachten van sloomheid bij je hond ervaren en over het algemeen heeft de hond wel een normale eetlust.Waarom besteedt Hond op School hier aandacht aan?
Giardia is zeer besmettelijk!!!Niet alleen voor andere honden, maar ook voor ons als mensen. Zowel voor jouzelf als voor andere honden-eigenaren en de honden binnen onze hondenschool is het belangrijk de ziekte dus tijdig te herkennen en actie te ondernemen. Aangezien een giardia infectie niet vanzelf verdwijnt is het zaak om te handelen.
Wat te doen?
Mocht je nu twijfelen of jouw hond besmet is met giardia, dan vragen wij jou dit aan ons te melden. Wij adviseren je ook contact op te nemen met je dierenarts en deze een giardia test uit te laten voeren. Deze test houdt in dat je een aantal dagen ontlasting van je hond verzamelt en deze afgeeft bij je dierenarts. Je dierenarts zal de test uitvoeren en je op de hoogte stellen van de uitkomst.Mijn hond heeft giardia. Wat nu?
Gedurende de periode dat je hond giardia heeft mag je niet met je hond naar de hondenschool komen om te trainen. Pas als de dierenarts heeft vastgesteld dat er geen besmettingsgevaar meer is voor andere honden (en mensen), ben je uiteraard weer van harte welkom.>> Meer informatie over giardia op de website van het LICG.