BUITENLANDSE HOND

Buitenlandse Hond

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden waar je jouw hond vandaan kan halen. In Nederland kun je een (ras)hond via een professionele fokker, een particulier of uit een asiel halen. Maar het is ook mogelijk om een hond uit het buitenland te halen, via een stichting. Wij willen jou en je hond graag begeleiden om een leuke band met je nieuwe huisgenoot op te bouwen.

Bij net geadopteerde honden van 16 weken en ouder geven we het advies van een wenperiode voordat we een cursus aanraden. Daarom hebben we een traject op maat voor jou en je hond! Het doel is dat jij en je hond elkaar beter begrijpen en je geadopteerde hond zich bij jou thuis gaat voelen.

Belangrijk in het leven van je geadopteerde hond is rust en veiligheid: wennen aan een nieuwe plek, verwerken van prikkels, vertrouwen krijgen in jou en de nieuwe omgeving. Een reguliere groepsles kan door de nabijheid van meerdere onbekende honden en mensen te veel stress opleveren. De nieuwe omgeving met bijbehorende geuren kan al uitdagend genoeg zijn. Ons individuele traject op maat sluit aan bij de behoeften van jou en je hond.

Centraal in het traject staan elkaars taal leren kennen en elkaar begrijpen.

We hebben het volgende traject voor jou en je hond ontwikkeld:

1. Begeleiding (4 weken)
    1 intakegesprek (45 min)
    3 praktijklessen (30 min) met passende oefeningen bij en door de hondenschool

2. Documenten
    - Een mondeling advies voor de eerste periode dat de hond bij jou woont
    - Uitleg over belonen
    - Uitleg over stress, herkennen van stress en stress-reductie
    - Uitleg over dagroutine

3. Advies
Gedurende het traject van minimaal 4 weken of na afloop van de periode (tot 8 weken) geven we advies. Dit kan zijn door trainen in privéles, trainen (onder voorwaarden) in een groep, een traject van gedragstherapie of doorverwijzing naar een specialist.

4. Route 18.1
Bij interesse in een groepscursus bestaat de mogelijkheid om een plek in de cursus Route 18.1 te reserveren. Mocht blijken dat een groepscursus niet de juiste leeromgeving is voor jouw hond, dan zetten we het bedrag om in een tegoed voor privélessen of gedragsconsult.

Traject 'Buitenlandse Hond' (ca. 4 weken begeleiding)  |  € 195,--
Interesse?
Vul het aanvraagformulier in.